Om utbildningen

Utbildningen till Diplomerad coach ger dig de kunskaper och färdigheter  du behöver för att arbeta som coach, oavsett om du vill göra coaching till din nya yrkeskarriär eller använda dig av coaching i din nuvarande roll yrkesroll.

Den här utbildningen passar både dig som vill arbeta professionellt som coach och dig som vill använda coaching i din yrkesroll eller i ditt privata liv. Utbildningen passar dig som är chef, ledare, HR-specialist, projektledare eller konsult. Den passar också dig som är tränare, personlig tränare, lärare, friskvårdsterapeut och förälder. Kort sagt alla som arbetar med, eller vill arbeta med, människor, utveckling och förändring - eller sig själv. 

Utbildningen  är ackrediterad av ICF vilket gör det möjligt för dig att ansöka om certifiering efter avslutad utbildning. Läs mer om det här.


Utbildningen är baserad på den 11 kärnkompetenser som den internationella organisationen ICF (International Coach Federation) tycker att en coach ska ha. Under utbildningen kommer du att få såväl teoretiska som praktiska kunskaper om dessa. Vi har valt att lägga tonvikten på den praktiska användningen för att du ska bli en så bra coach som möjligt.

De 8 kärnkompetenserna är:

  1. Agerar etiskt
  2. Införlivar ett coachande förhållningssätt
  3. Upprättar och efterlever avtal och överenskommelser
  4. Utvecklar förtroende och trygghet
  5. Bibehåller närvaro
  6. Lyssnar aktivt
  7. Väcker medvetenhet
  8. Faciliterar klientens utveckling

Du kan läsa mer om vad de olika kärnkompetenserna innebär och hur vi kommer att arbeta med dem under utbildningen här.

Utöver detta har vi valt att ta in delar som har sitt ursprung i mental träning, NLP, mindfulness, MI och positiv psykologi för att ge dig en så bra och bred grund som möjligt att stå på. Du kan läsa mer om vad de innebär här.
 

kursdatum hösten 2022

12-14 oktober
9-11 november
7-9 december

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs då detta är en grundkurs.

språk

Utbildningen ges på svenska.

pris

25 000 kr exkl. moms.

I priset ingår en coachbok och en pärm med utbildningsmaterial och övningar.  Dessutom ingår fem timmar mentorcoaching. Vi bjuder även på en gemensam lunch under sista kursdagen.

intresseanmälan

Skicka in din intresseanmälan här så kontaktar vi dig med mer information.